Sesong:August til oktober
Vokser i tepper, men plukk soppen en for en. Traktkantarell vokser i barskog. De vokser i tepper. Finner du en, finner du mange. Plukk traktkantarell en for en. Det kan være andre sopp som vokser innimellom.
Tilbered soppen i supper og sauser og til stuinger. Oppbevares tørket. Ovnen på svakeste varme, gjerne varmluft. Ha ovnsdøren på klem for å slippe ut fuktigheten. Pass på at traktkantarellen ikke blir brent når du tørker den. Etter tørking kan du male soppen på kvern eller i blender og oppbevare den på glass.
Sopp blir lett bedervet. Det er viktig å behandle den riktig. Tilberedes ikke soppen samme dag, legg den direkte i fryseren, eller sett den utendørs i kurv, et skyggefullt sted.
Sopp deles inn i stjerner 1, 2 eller 3 etter hvor god den er på smak. Traktkantarell har tre stjerner.
Sopp er den råvaren du har behov for kunnskap før du plukker. Kontroller alltid med soppkontrollen om du er usikker.
God sopptur!