arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Råvarer

Uer

Uer

av Mariann Tveter

2 måneder siden


Sesong:Hele året

Uer takler både chili, hvitløk, ingefær og soyasaus.

Fisken omsettes fersk hel eller i filet, og saltet hel eller i filet. Fisken kan grilles eller stekes og er en utmerket fisk til wokretter. Lettsaltet uer passer best til koking med tradisjonelt tilbehør som poteter og rotgrønnsaker.

Det finnes tre arter av uer i norske farvann. De vanligste som omsettes er vanlig uer og snabeluer, mens lusuer er for liten til å bli omsatt.

Ueren kan bli opptil 1 meter med en vekt på inntil 15 kilo. Bifangst av uer tas hele året over store deler av norsk økonomisk sone, og i Svalbardsonen. De største uerfangstene tas med garn og trål i Nord-Norge. Bestanden er sårbar og strenge reguleringer er nødvendig for oppbygging.

De vanligste fangstredskaper er trål, snurrevad og garn..

translation missing: no.cart.general.title