Oppskrift

Fiskekraft

Ingredienser

  • I kg fiskebein og avskjær, helst hvit fisk
  • ca 2 liter kaldt vann
  • 1 løk
  • 1 purreløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 gulrot
  • 100 g sellerirot
  • laubærblad
  • Salt
  • 8-10 hele pepperkorn

Fremgangsmåte

Skyll fiskebein og avskjær godt i kaldt vann slik av alt blodet fjernes. Fjern gjellene. Skrell og kutt grønnsakene i små biter og ha alt i kjelen. Hell over kaldt vann til det dekker. Kok opp og skum godt av. La kraften deretter trekke/småkoke i 15-20 minutter. Slå av varmen og la den trekke i 20 minutter til. Fiskekraft må ikke koke for lenge, da blir den limete. Sil kraften. Nå kan du koke inn kraften til du får ønsket mengde og smak.

Relatert innhold

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Få Heimkunnskap i innboksen. Skriv inn din e-post adresse så sender vi deg nyhetene!

Takk! Du er nå meldt på vår nyhetsbrevliste.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!