Forside
>
Tilberedning
>
Kyllingkraft
Oppskrift

Kyllingkraft

Kyllingkraft

Ingredienser

  • bein fra en kylling evt. høne
  • kaldt vann
  • 1 løk
  • 1 purreløk
  • 2 gulrøtter
  • 100 g sellerirot/persillerot
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 bouquet garni (krydderkvast bestående av laubærblad, purreløk, timian, persillestilker, hel pepper. Gjerne pakket inn i f.eks gasbind og hyssing)

Fremgangsmåte

Brun kyllingbein i en langpanne i ovnen. Ca en halv time på 180 grader. Ha beina i en kjele og hell over vann til det dekker. Kok opp og skum av. I mellomtiden skreller du grønnsaker og deler opp. Ha grønnsakene i kjelen sammen med krydderkvasten. Kok opp igjen og skum av. La kraften trekke/småkoke i 5-6 timer. Skum av underveis og sil kraften til slutt. Kraften kan kokes inn/reduseres etterpå til du oppnår ønsket smak/styrke.

Relatert innhold

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Heimkunnskap deler ærlige og usminkede historier om bonden dag for dag, uke for uke i Takk for Maten!

Tusen takk. Sammen skal vi øke bondens lønnsomhet.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!
Tusen takk. Du vil nå motta SMS-meldinger fra oss.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!