Forside
>
Oppskrifter
>
Aspargessuppe
Oppskrift

Aspargessuppe

med sukkererter og nykål

Råvare

Ingredienser

2 pers

Aspargessuppe

  •  500 g asparges, grønn eller hvit
  • 1 løk
  • 2 ss smør
  • 4 dl kylling- eller grønnsakskraft
  • 1 dl matfløte
  • Salt og nykvernet pepper
  • Litt sitronsaft

Tilbehør

  • 2 skiver sprøstekt spekeskinke eller bacon
  • 2 ts ramsløkpesto
  • Godt brød

Ramsløkpesto

  • Ramsløk eller en annen urt
  • 2 dl olje
  • En neve pinjekjerner - ristede
  • 50 g parmesan
  • Salt og pepper

Rekkefølge

  1. Lag suppe
  2. Lag pesto
  3. Stek skinke

Fremgangsmåte

Aspargessupp

Skjær av 1 cm nederst på aspargesen. Bruker du hvit asparges bør hele skrelles. Kutt resten i småbiter og grovhakk løken.  La asparges og løk surre litt i smøret, ikke la det bli brunt. Tilsett kraft og matfløte. Kok opp og la det småkoke til aspargesen er mør, ca 15 minutter. Bruk en hurtigmikser og kjør suppen glatt og jevn. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Stekt skinke

Legg spekeskinke på bakepapir og stek i ovnen på 160 grader i ca 6 - 8 minutter.

Ramsløkpesto

Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Bland alle ingredienser utenom olje i blenderen. Spe med olje. Litt av gangen. Smak til med alt og pepper.

Server med godt brød til!

Godt måltid!

Få Heimkunnskap i innboksen. Skriv inn din e-post adresse så sender vi deg tips om råvarer og tilberedning.

Takk! Du er nå meldt på vår nyhetsbrevliste.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!