Forside
>
Oppskrifter
>
Blåskjell
Oppskrift

Blåskjell

tomatiserte

Råvare

Ingredienser

2 pers

Blåskjell

  • 2 kg blåskjell
  • 4 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 4 hvitløksbåter
  • 1 chili
  • 2 dl hvitvin
  • Saft fra 1 sitron
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • Pepper
  • 3 ss hakket persille

Tilbehør

  • Godt brød

Rekkefølge

  1. Vask og skrubb blåskjellene
  2. Lag tomatsausen
  3. Kok blåskjellene

Fremgangsmåte

Blåskjellene vaskes og skrubbes i kaldt vann. Fjern tråden. Kast alle skjell som er ødelagte eller ikke lukker seg. 

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm oljen i en gryte på middels varme og surr sjalottløk, hvitløk og chili. La surre uten å bli brunt, tilsett hvitvin og la det koke inn. Ha deretter i tomatpure og de hermetiske tomatene og la det putre i 10-15 minutter. Legg i blåskjellene og kok opp, de er ferdige når de åpner seg (ca 5 min.). Skvis over sitronen og dryss med finhakket persille.

Serveres med godt brød.

God middag!

Få Heimkunnskap i innboksen. Skriv inn din e-post adresse så sender vi deg tips om råvarer og tilberedning.

Takk! Du er nå meldt på vår nyhetsbrevliste.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!