Forside
>
Oppskrifter
>
Fiskekaker
Oppskrift

Fiskekaker

Råvare

Ingredienser

2 pers

Fiskekaker

  • 400 g hvit fisk (f.eks hyse)
  • 100 g svinespekk el bacon (kan sløyfes)
  • 2 ts salt
  • Nykvernet pepper
  • 1 egg
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl fløte el melk
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss hakket gressløk eller bladpersille

Lun potetsalat

  • 8 småpoteter
  • ½ rødløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts sennep
  • 1 ss sitronsaft

Gulrotsalat

  • 2 gulrøtter
  • 1 eple
  • 1/2 sitron
  • 1 ss honning

Rekkefølge

  1. Lag fiskefarse
  2. Kok poteter
  3. Stek fiskekaker
  4. Lag dressing til potetene
  5. Lag gulrotsalat

Fremgangsmåte

Fiskekaker

Alle ingredienser bør være kalde når du starter med farsen. Ellers kan fiskekakene falle fra hverandre og bli rå inni. Del fisk, bacon eller spekk i biter og kjør til farse i food prosessor sammen med salt. Tilsett finhakket løk, egg, potetmel og pepper. Spe med melk eller fløte. Rør inn urter som bladpersille eller gressløk. Stekes i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gyldne. Skru eventuelt ned temperatur og la fiskekakene ligge til de gjennomstekt.

Lun potetsalat

Vask potetene. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Kok potetene møre. Hakk hvitløk, rødløk og bladpersille. Bland olje, sennep og sitronsaft til dressing. Ha alt i en bolle og bland sammen. Vend potetene forsiktig inn.

Gulrotsalat

Riv to gulrøtter og et eple, bland sitron og honning og vend salaten inn. 

God middag!

Heimkunnskap deler ærlige og usminkede historier om bonden dag for dag, uke for uke i Takk for Maten!

Tusen takk. Sammen skal vi øke bondens lønnsomhet.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!