Fiskekaker
Lun potetsalat
Gulrotsalat
Fiskekaker
Alle ingredienser bør være kalde når du starter med farsen. Ellers kan fiskekakene falle fra hverandre og bli rå inni. Del fisk, bacon eller spekk i biter og kjør til farse i food prosessor sammen med salt. Tilsett finhakket løk, egg, potetmel og pepper. Spe med melk eller fløte. Rør inn urter som bladpersille eller gressløk. Stekes i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gyldne. Skru eventuelt ned temperatur og la fiskekakene ligge til de gjennomstekt.
Lun potetsalat
Vask potetene. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Kok potetene møre. Hakk hvitløk, rødløk og bladpersille. Bland olje, sennep og sitronsaft til dressing. Ha alt i en bolle og bland sammen. Vend potetene forsiktig inn.
Gulrotsalat
Riv to gulrøtter og et eple, bland sitron og honning og vend salaten inn.
God middag!