Forside
>
Oppskrifter
>
Fransk løksuppe
Oppskrift

Fransk løksuppe

med sukkererter og nykål

Råvare

en ravarer

Ingredienser

2 pers
  • 4 gule løk
  • 3 hvitløksbåter
  • 0,5 l kyllingkraft
  • 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss smør
  • 1 timiankvast
  • Salt og pepper
  • 2 skiver landbrød
  • 1 dl revet ost, gjerne gruyère

  • 1 eggeplomme
  • 1/2 ts dijonsennep
  • 1 ansjosfilet
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl jordnøttolje
  • 30 g nyrevet parmesanost
  • 2 ss vann
  • Nykvernet pepper

Rekkefølge

  1. Kok suppe
  2. Sett på ovnen på 200 grader
  3. Rist brødet
  4. Gratiner

Fremgangsmåte

Skjær løk og hvitløk i tynne skiver, Surr det i smør og olje. Hvis du bruker hvitvin, ha i denne og la det koke inn til halvparten før du har over kyllingkraften. La suppen småkoke i 15-30 minutter. Ha den deretter over i ildfaste boller og dryss over timian. 

Rist brødskivene og legg dem i suppen og dryss over osten. Gratineres i ovnen på ca 200 grader i 10 minutter. Hvis du ikke har ildfaste boller, gratinerer du bare brødet med ost på og serverer ved siden av.

God middag!

Få Heimkunnskap i innboksen. Skriv inn din e-post adresse så sender vi deg tips om råvarer og tilberedning.

Takk! Du er nå meldt på vår nyhetsbrevliste.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!