Grillet makrell

2 pers

Ingredienser

2 makrell
1 sitron
Bladpersille, gressløk el dill
Rapsolje
Salt og pepper

Sitronmajones

1 egg
1 ts dijon sennep
1 ts hvitvinseddik
2 dl oliven olje
1/2 hvitløksfedd
1 ts sitronskall
Sitronsaft

Rekkefølge

1. Rens fisken
2. Lag sitronmajones
3. Grill fisken

Fremgangsmåte

Rens fisken og fjern blodranden. Skyll fisken godt. Hakk urtene grovt og fyll fisken med urter, sitronskiver og salt og pepper. Bind opp fisken med våt hyssing, slik at fisken ikke faller fra hverandre under grilling. Pensle litt olje på fisken og krydre med salt og pepper før du griller den i rundt 10 minutter på indirekte varme.

Sitronmajones

Pisk sammen egg, sennep, eddik og finhakket hvitløk. Spe med olje til tykk konsistens. Smak til med sitronskall og sitron.

God middag!