Forside
>
Oppskrifter
>
Grønn ertesuppe
Oppskrift

Grønn ertesuppe

med skrei

Råvare

Ingredienser

2 pers

Ertesuppe

  • 2 stk sjalottløk 
  • 1 ss smør
  • 2 dl  tørr hvitvin
  • 2 dl kylling/grønnskskraft
  • 200 g frosne grønne erter
  • 2 dl fløte
  • Sitron
  • Salt

Tilbehør

  • 400 g skreiloin
  • Godt brød

Rekkefølge

  1. Lag suppe
  2. Trekk torsken

Fremgangsmåte

Ertesuppe

Fres sjalottløk i smør, skal ikke bli brunt. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten.Tilsett erter, kok opp. La det småkoke i ca 5 minutter. Kjør i en mikser med fløte. Smak til med salt og pepper.

Torsk

Kok opp vann med salt og litt sitron. Del torsken i 2 porsjonstykker og trekk den i ca 6 minutter.

Server torsken i suppen, gjerne med godt brød til.

Godt måltid!

Heimkunnskap deler ærlige og usminkede historier om bonden dag for dag, uke for uke i Takk for Maten!

Tusen takk. Sammen skal vi øke bondens lønnsomhet.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!
Tusen takk. Du vil nå motta SMS-meldinger fra oss.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!