Forside
>
Oppskrifter
>
Brød av Landhvete
Oppskrift

Brød av Landhvete

med sukkererter og nykål

Råvare

en ravarer

Ingredienser

2 pers
  • 1 kilo landhvete bakeblanding fra Holli Mølle
  • 8,5 dl lunkent vann
  • ½ pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
  • 1 ss lønnesirup (kan sløyfes)
  • 5  gram salt

  • 1 eggeplomme
  • 1/2 ts dijonsennep
  • 1 ansjosfilet
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl jordnøttolje
  • 30 g nyrevet parmesanost
  • 2 ss vann
  • Nykvernet pepper

Rekkefølge

Fremgangsmåte

Brød av Landhvete

Rør gjær og sirup ut i lunket vann. Bland alle ingrediensene i en bolle. Elt på rask hastighet i kjøkkenmaskinen i ca 10 min, til deigen løsner fra bollen. La deigen stå på benken til dobbel størrelse, ca 1 time. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle. Hell brødet i smurte former eller form dem til 2 brød. Sett på ovnen på 200 grader (varmluft). Stek brødene i 45 min. Avkjøles på rist.

Oppbevar brødet på benken i et kjøkkenhåndkle eller en linpose.

Godt brød!

Lanhvete bakeblanding inneholder: Siktet landhvete, fin sammalt landhvete og valset landhvete.

Få Heimkunnskap i innboksen. Skriv inn din e-post adresse så sender vi deg tips om råvarer og tilberedning.

Takk! Du er nå meldt på vår nyhetsbrevliste.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!