Forside
>
Oppskrifter
>
Potet- og purreløksuppe
Oppskrift

Potet- og purreløksuppe

med sukkererter og nykål

Råvare

Ingredienser

2 pers

Suppe

  • 300 g mandelpotet
  • 1 purreløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 5 dl kyllingkraft el vann og 1 buljongterning
  • 2 dl matfløte
  • 1 - 2 ss crème fraîche
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Krutonger

  • 2 skiver brød
  • ½ dl olivenolje
  • 1 hvitløksfedd
  • Salt og pepper

Garnityr

  • 4 skiver bacon
  • En kvast timian

Rekkefølge

  1. Skrell poteter og hakk resten av grønnsakene
  2. Kok suppen
  3. Stek bacon
  4. Lag krutonger

Fremgangsmåte

Suppe

Skrell poteter og del dem i biter. Skyll purren og del den i ringer. Hakk hvitløk og sjalottløk og surr i olje det blir mykt (det skal ikke bli brunt). Ha poteter , purre, fløte og kraft i gryten . Kok opp og la suppen koke i ca 20 min, til potetene er møre. Rør inn Crème Fraîche og mos alt til til en glatt suppe i blender eller stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper. Dryss finhakket timian over suppen.

Når suppen koker steker du bacon i terninger og lager krutonger.

Krutonger

Sett stekeovnen på 160 grader. Ha olje og hvitløk i en liten ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn i oljen. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen til de er gyldne, ca 5-6 min.

God middag!

Få Heimkunnskap i innboksen. Skriv inn din e-post adresse så sender vi deg tips om råvarer og tilberedning.

Takk! Du er nå meldt på vår nyhetsbrevliste.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!