Potet- og purreløksuppe
2 pers
Ingredienser
300 g poteter
1 purreløk
1 hvitløksfedd
1 sjalottløk
5 dl kyllingkraft el vann og 1 buljongterning
2 dl matfløte
1 – 2 ss créme fraîche
Olivenolje
Salt og pepper
Krutonger
2 skiver brød
1/2 dl olivenolje
1 hvitløksfedd
Salt og pepper
Garnityr
4 skiver bacon
En kvast timian
Rekkefølge
1. Skrell poteter og skjær grønnsakene
2. Kok suppen
3. Lag krutonger
4. Stek bacon
Fremgangsmåte
Suppe
Skrell poteter og del dem i biter. Skyll purren og del den i ringer. Hakk hvitløk og sjalottløk og surr i olje til det blir mykt og blankt (det skal ikke bli brunt). Ha poteter, purre, kraft og fløte i gryten. Kok opp og la suppen småkoke i 20 min til potetene er møre. Rør inn crème fraîche og mos alt til en glatt suppe i blender eller med stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper. Dryss finhakket timian og baconterninger over suppen.
Krutonger
Sett stekovnen på 160 grader. Ha olje og finhakket hvitløk i en ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn i oljen. Krydre med salt og pepper og stek til krutongene er gyldne, ca 6 – 10 min.
God middag!