Potet- og purreløksuppe

2 pers

Ingredienser

300 g poteter
1 purreløk
1 hvitløksfedd
1 sjalottløk
5 dl kyllingkraft el vann og 1 buljongterning
2 dl matfløte
1 – 2 ss créme fraîche
Olivenolje
Salt og pepper

Krutonger

2 skiver brød
1/2 dl olivenolje
1 hvitløksfedd
Salt og pepper

Garnityr

4 skiver bacon
En kvast timian


Rekkefølge

1. Skrell poteter og skjær grønnsakene
2. Kok suppen
3. Lag krutonger
4. Stek bacon

Fremgangsmåte

Suppe

Skrell poteter og del dem i biter. Skyll purren og del den i ringer. Hakk hvitløk og sjalottløk og surr i olje til det blir mykt og blankt (det skal ikke bli brunt). Ha poteter, purre, kraft og fløte i gryten. Kok opp og la suppen småkoke i 20 min til potetene er møre. Rør inn crème fraîche og mos alt til en glatt suppe i blender eller med stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper. Dryss finhakket timian og baconterninger over suppen.

Krutonger

Sett stekovnen på 160 grader. Ha olje og finhakket hvitløk i en ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn i oljen. Krydre med salt og pepper og stek til krutongene er gyldne, ca 6 – 10 min.

God middag!