Forside
>
Oppskrifter
>
Skrei mølje
Oppskrift

Skrei mølje

Råvare

Ingredienser

2 pers

Skrei og rogn

  • 400 - 500 g skrei i skiver
  • 1 stk rogn ca 250 g
  • 1 stk lever
  • 1 ss eddik
  • 2,5 ss salt

Smørsaus

  • 50 g usaltet smør
  • 1 dl matfløte
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør

  • 5 - 6 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 ss sitronsaft

Rekkefølge

  1. Rens og klargjør fisk, rogn og lever
  2. Skrell og kok poteter
  3. Trekk rognen
  4. Kok gulrøtter
  5. Lag saus
  6. Trekk fisken
  7. Trekk lever

Fremgangsmåte

Tørk av fisken, rognen og leveren, og fjern eventuelle urenheter. Strø gjerne litt salt over fisken og la det stå et kvarters tid før du fjerner saltet. Rognen pakkes inn i matpapir eller kokeplast slik at den ikke går så lett i stykker under koking. Leveren deles i små biter.

Koking av rogn

Legg rognen i en 1/2 liter kokende vann tilsatt 2 ts salt og la den trekke i i 20-30 minutter avhengig av størrelse.

Koking av skrei

En liter vann tilsatt 2 ss salt og 1 ss eddik kokes opp. Skyll av fisken og legg den i kjelen og kok opp. Trekk kjelen av varmen og la fisken trekke i ca 4 minutter (litt avhengig av størrelsen på stykkene).

Koking av lever

Legg bitene av lever i litt av kokekraften til fisken, og la det trekke i ca 2 - 3 min.

Smørsaus

Kok opp fløten og la den koke inn litt. Del smøret i biter og pisk det inn i den varme fløten (må ikke koke). Tilsett sitronsaft og urter og smak til med salt og pepper.

Tilbehør

Del gulrøttene i litt mindre biter og kok dem så vidt møre. Slå av vannet og tilsett 1 ss smør og 1/2 ss sukker pluss en skvis sitron, la det stå å surre litt. Skrell gjerne potetene før du koker dem så du slipper å bruke tid på å skrelle poteter når den varme fisken er servert.

God middag!

Heimkunnskap deler ærlige og usminkede historier om bonden dag for dag, uke for uke i Takk for Maten!

Tusen takk. Sammen skal vi øke bondens lønnsomhet.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!