Forside
>
Oppskrifter
>
Sølvis brød
Oppskrift

Sølvis brød

av spelt og svedjerug

Råvare

Ingredienser

2 pers

2 brød

  • 500 g Spelt siktet
  • 250 g Svedjerug fin sammalt
  • 150 g Svedjerug klemt
  • 100 g Svedjerug grov sammalt
  • 9 dl vann
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 2 ss lønnesirup

Rekkefølge

Fremgangsmåte

Sølvis brød

Dette brødet ble skapt under sterk tvil. Da jeg ringte Sølvi og spurte om hun kunne teste en kombo mellom spelt og svedjerug, var responsen lunken. Jeg stusset over det manglende engasjementet. I ettertid har det kommet for dagen at Sølvi var lite begeistret for både spelt og svedjerug. Det endte som en liten solskinnshistorie, og er nå Sølvis favorittbrød. Vi deler oppskriften videre.

Hell lunket vann i bakebollen. Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett det tørre litt og litt mens kjøkkenmaskinen går på relativ høy hastighet. Tilslutt tilsettes sirupen. Elt til deigen løsner fra bollen. La deigen stå på benken til dobbel størrelse, ca 1,5 time. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle. Hell brødet i smurte former, og sett ovnen på 200 grader (varmluft). Etterhev brødene til ovnen er varm, og stek brødene i 55 min. Avkjøles på rist.

Oppbevar brødet på benken i et kjøkkenhåndkle eller en linpose.

Brødet tåler godt å bli fryst.

Godt brød!

Heimkunnskap deler ærlige og usminkede historier om bonden dag for dag, uke for uke i Takk for Maten!

Tusen takk. Sammen skal vi øke bondens lønnsomhet.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!
Tusen takk. Du vil nå motta SMS-meldinger fra oss.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!