Syltet løk

Ingredienser

2 rødløk, gul kepa eller andre rester av løk
1 hvitløksfedd
4 ss brunt farin eller vanlig sukker
Saft og revet skall fra 1 sitron
Saft og revet skall fra 1 lime
Saft og revet skall fra 1/2 appelsin
5 dl vann
1/2 ts salt
10 pepperkorn

Rekkefølge

1. Steriliser glasset
2. Riv skall fra sitrus
3. Del løken
4. Kok lake

Fremgangsmåte

Steriliser glass
Kok opp vann i en kjele. Legg glassene i det kokende vannet. La de koke noen minutter. Ta de ut av kjelen og sett de på et rent kjøkkenhåndkle. Har du dampovn, kan du sette inn glassene noen minutter på 100°C istedenfor å koke dem.

Lake
Riv skall fra lime, sitron og en 1/2 appelsin, og press saften av lime, sitron og appelsin. Hakk hvitløk. Skjær rødløken i tynne skiver og legg den på et rent glass. Kok opp vann, salt, pepper, sukker, hvitløk og saften av sitrusen, samt det revne skallet. Hell kraften over rødløken. Sett på tett lokk og avkjøl.

Oppbevares i kjøleskap.