Syltet makrell

2 pers

Ingredienser

400 g makrellfilet
1 l vann
1 ss salt
2 ss edikk
1 ss sukker
10 pepperkorn
2 laurbærblad
1 stjerneanis
1/2 chili
i gulrot
100 g selleri- eller persillerot
3 sjalottløk
Dill

Tilbehør

Norsk nykål
Norske nypoteter
2 dl rømme
I ss revet pepperrot


Rekkefølge

Dag 1

1. Rens og skjær opp grønnsaker
2. Forbered fisken
3. Kok opp laken

Dag 2

1. Kok poteter og kål
2. Lag rømmedressing

Fremgangsmåte

Dag 1

Rens alle grønnsakene og skjær dem i tynne skiver. Skyll og tørk makrellfiletene og del dem i biter på 3-4 cm. Kok opp laken med alt krydderet. Rør rundt så sukker og salt løser seg opp. Legg i grønnsakene og makrellbiter, og gi det hele et oppkok. Avkjøl alt i laken og sett det kaldt til dagen etter.

Dag 2

Rør ut revet pepperrot i rømme. Kok poteter og kål.

Server den kalde makrellen med varme nypoteter, nykål og pepperrotrømme til. En klatt med smør er godt både på nykål og nypoteter.

Godt måltid!