Syltet makrell
2 pers
Ingredienser
400 g makrellfilet
1 l vann
1 ss salt
2 ss edikk
1 ss sukker
10 pepperkorn
2 laurbærblad
1 stjerneanis
1/2 chili
i gulrot
100 g selleri- eller persillerot
3 sjalottløk
Dill
Tilbehør
Norsk nykål
Norske nypoteter
2 dl rømme
I ss revet pepperrot
Rekkefølge
Dag 1
1. Rens og skjær opp grønnsaker
2. Forbered fisken
3. Kok opp laken
Dag 2
1. Kok poteter og kål
2. Lag rømmedressing
Fremgangsmåte
Dag 1
Rens alle grønnsakene og skjær dem i tynne skiver. Skyll og tørk makrellfiletene og del dem i biter på 3-4 cm. Kok opp laken med alt krydderet. Rør rundt så sukker og salt løser seg opp. Legg i grønnsakene og makrellbiter, og gi det hele et oppkok. Avkjøl alt i laken og sett det kaldt til dagen etter.
Dag 2
Rør ut revet pepperrot i rømme. Kok poteter og kål.
Server den kalde makrellen med varme nypoteter, nykål og pepperrotrømme til. En klatt med smør er godt både på nykål og nypoteter.
Godt måltid!