Asparges

Urter

Sesong:
Mai til oktober

Anvendelig urt som fremmer andre smaker

Bladene på bladpersille kan brukes hele eller finsnittet. Urten passer godt til alle slags retter som kjøtt-, fisk- og grønnsaksretter og i sauser og supper. I varme retter tilsetter du persillen mot slutten av matlagingen. Stilkene til bladpersille er standard i bouquet garni. Krydderbuketten som brukes i kraftkoking. 

Oppbevaring

Oppbevar urten kjølig, eller utendørs i krukke eller bed om sommeren. Bladpersille som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2–4 ºC i en plastpose eller tett plastboks. Store bunter med bladpersille kan settes i kaldt vann og stå i romtemperatur. Bytt vann ofte.

Du kan både fryse og tørke persille

Passer sammen

Bladpersille er en smaksforsterker og kan derfor brukes sammen med de fleste andre urter. 

Sesongen for utevoksende bladpersille er fra mai til oktober. Veksthusprodusert omsettes hele året.

Tips til bruk opp: Persilleolje!

Relatert innhold

Heimkunnskap deler ærlige og usminkede historier om bonden dag for dag, uke for uke i Takk for Maten!

Tusen takk. Sammen skal vi øke bondens lønnsomhet.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!