Forside
>
Tilberedning
>
Kjernetemperatur

Kjernetemperatur

Husk at fisk, kjøtt og kylling bør hvile etter steking. Temperaturen kan stige etter at råvaren er tatt ut av ovnen. 

Kjernetemperatur fisk

Laks 45-55 grader
Torsk 50-55 grader
Makrell 43 grader
Breiflabb 48 grader
Kveite 50-55 grader

Kjernetemperatur lam

Middels rå 60-65 grader - lett rosa i midten
Godt stekt 70-75 grader – grå snittflate 

Kjernetemperatur svin

Svin anbefales gjennomstekt 70-75 grader
Kotelettkam 65 – 70 grader
Skinkestek  70 grader
Bogstek 80 grader
Nakkestek med ben 80-85 grader 

Kjernetemperatur storfe

Okse rå 55-60 grader
Okse medium 60-65 grader
Okse godt stekt 70-75 grader 

Kjernetemperatur kylling

Hel kylling 70-75 grader
Kyllingfilet/bryst 60-70 grader
Kyllinglår 70-75 grader

Få Heimkunnskap i innboksen. Skriv inn din e-post adresse så sender vi deg tips om råvarer og tilberedning.

Takk! Du er nå meldt på vår nyhetsbrevliste.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!